Wat houdt Bekkenfysiotherapie in?

Bekkenfysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie, dat zich richt op alle problemen, die in en rond het bekken kunnen voorkomen. Dit is vaak persoonlijke en intieme problematiek, dat de nodige discretie en deskundigheid vereist.

Nicole Coret is NVFB – geregistreerde bekkenfysiotherapeut.  Alleen geregistreerde bekkenfysiotherapeut mogen , inwendig onderzoeken en behandelen.

Zij behandeld een scala aan klachten. Daarbij kunt u denken aan: urineverlies, verzakkingsklachten, plas- en ontlastingsproblemen, zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn en pijn bij het vrijen. zij maakt samen met u een behandelplan op maat. Dit gebeurt onder andere op basis van een uitgebreid intakegesprek en een lichamelijk onderzoek. De behandeling kan bestaan uit ontspanningsoefeningen of versterkende oefeingen, myofeedback, dry needling  of bijvoorbeeld ballon training.

Heeft u er moeite mee om inwendig behandeld te worden, geeft niet. We vinden dan vast een alternatief om u van uw klachten af te helpen.

wilt u een afspraak maken of meer informatie willen neem dan contact met ons op.