Vergoeding en tarieven

Op deze pagina leest u meer over de kosten van fysiotherapie Coret en hoeveel u door uw zorgverzekeraar vergoed krijgt.

Ook in 2024 hebben wij een contract met iedere zorgverzekeraar
Welke polis u kiest, dat is aan u. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk, raadpleeg uw polis om te kijken hoeveel behandelingen of welk bedrag er wordt vergoed en of dit per jaar of per indicatie is. Het kan ook zijn dat er een maximale vergoeding is voor manuele therapie.

Afhankelijk van de klachten kan het zijn dat er gekozen wordt voor fysiotherapie, manuele therapie, bekkenfysiotherapie, oncologie fysiotherapie, oedeemtherapie, etc. Dit kan consequenties hebben voor het tarief dat wordt gedeclareerd. Hebt u een maximale vergoeding in plaats van een maximum aantal behandelingen dan kan het zijn dat u eerder door uw budget heen bent.

Chronische klacht→ altijd een verwijzing nodig van arts of specialist.

De “chronische lijst” beschrijft welke indicaties in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Let op: Het is NIET zo dat klachten waar u chronisch last van hebt op deze lijst staan. Het is ook NIET zo dat indien een arts op een verwijsbrief zet dat het chronisch is de behandeling dan in de basisverzekering valt. Bij een klacht die in de chronische lijst staan zijn de eerste 20 behandelingen voor u zelf. Deze kunnen dan uit de aanvullende verzekering komen als u deze heeft en/of op u eigen rekening. Daarna (21ste behandeling) en volgende behandelingen komen uit de basisverzekering. Dit gaat wel ten koste van uw eigen risico als u deze nog niet gebruikt heeft. Ook zijn er per diagnose verschillende termijnen waarin we u mogen behandelen (3 -6-12 maanden, onbeperkt)

Andere fysiotherapie uit de basisverzekering→ verwijzing nodig van arts of specialist

  • Bij arthrose heup/knie krijgt u 12 behandeling
  • Bij COPD (neem voor informatie contact op)
  • Bij Urine incontinentie krijgt u 9 behandelingen
  • Revalidatie na COVID-19

Bent u niet aanvullend verzekerd of door uw aanvullende behandelingen heen dan moet u de fysiotherapeutische behandelingen zelf betalen. Tarievenlijst Fysiotherapie Coret 2023.

Wat NIET onder de vergoeding valt
Fitness of preventieve programma’s, in wat voor vorm dan ook, zélfs onder begeleiding van een fysiotherapeut komen NIET in aanmerking voor vergoeding door uw zorgverzekeraar. Uitsluitend curatieve zorg én zolang medisch noodzakelijk komt voor vergoeding in aanmerking. Dat laatste betekent ook dat zelfs als u zich onbeperkt aanvullend hebt verzekerd de behandeling altijd op enig moment stopt.