Wat is Sportfysiotherapie

Na blessures of operaties moet u revalideren om weer op uw oude sportniveau te komen. Dit vereist specifieke kennis van de fysiotherapeuten en een met fitnessapparatuur uitgeruste praktijk. Al onze therapeuten hebben ervaring in het behandelen en begeleiden van top- en amateursporters. ( Zwitsers volleybalkampioen, ATP tennisser, Culemborgs zwem- voetbal- en turntalent). Overleg met coaches en trainers vinden we belangrijk. Het is voor ons dan niet ongewoon om tijdens een training aanwezig te zijn. We kunnen dan de sporter direct analyseren, adviseren en begeleiden tot op wedstrijdniveau.
Wij zijn bekend met de ziekenhuisprotocollen (revalidatieschema’s), zoals die gehanteerd worden en hebben indien nodig contact met de specialist. Denk hierbij aan revalidatie na een kruisbandplastiek, hernia, schouder etc.

Coret sportfysiotherapie

We hebben contacten met diverse Culemborgse sportclubs en verenigingen en verzorgen de akute fysiotherapeutische begeleiding. Indien nodig is er contact met trainers en collega therapeuten om tot de perfecte revalidatie te komen. We worden regelmatig gevraagd door sporters om een goede diagnose te stellen middels onze echo apparatuur. Als “tegenprestatie” nemen wij graag onze maatschappelijke verantwoording en geven regelmatig, kosteloos, voordrachten over blessurepreventie en trainingsmethodieken. En we zijn een sponsor van veel sportclubs en verenigingen. O.a: CMHC, sv Focus07, vv Vriendenschaar, SSV lek & linge, om er maar een paar te noemen.

Zoals gezegd hebben alle therapeuten ervaring met sportrevalidatie maar Joep van der Aa is dé sportfysiotherapeut, afgestudeerd aan de SOMT!