Waarom Zwangerfit?

Vanaf nu iedere zaterdag van 11.00 tot 11.45 in zwembad De Waterlinie Culemborg. De eerste les is altijd een een proefles, kom het gewoon een keertje proberen en geef je op info@fysiotherapiecoret.nl.

Tijdens je zwangerschap draagt je lichaam extra gewicht met zich mee. Soms kan het zo zijn dat je deze extra kilo’s eventjes niet meer wilt voelen. Ga dan eens lekker zwemmen. Zwemmen tijdens de zwangerschap is heerlijk voor jou en de baby in je buik!

Het bewegen in warm water in een rustige omgeving nodigt uit tot ontspannen. Daarnaast zorgt het gevoel van gewichtloosheid ervoor dat bewegingen soepeler uitgevoerd kunnen worden. Daarom is het de ideale manier van bewegen tijdens de zwangerschap. Er wordt in de lessen aandacht besteed aan: preventieve training van het bekken- en de bekkenbodemspieren, op peil houden van de conditie, behoud van beweeglijkheid in gewrichten, behoud van spierkracht, ontspanning en ademhaling.

Zwangerschapsoefeningen

Tijdens de lessen komen al deze aspecten aan bod middels zwem-, loop- en ontspanningsoefeningen met verschillende materialen. Alle oefeningen kun je in je eigen tempo uitvoeren. De lessen worden in samenwerking gegeven met Petra van Rooijen, eigenaresse van www.health-and-aquasports.nl

De kosten zijn 90 euro voor een tien rittenkaart of 10 euro per les. Bij het deelnemen van Zwangerfit is er mogenlijkheid om onbeperkt gebruik te maken van onze fitnessfaciliteiten tegen gereduceerd tarief (lokatie Waterlinie en Parijsch, 15 euro in de maand ipv 25 euro )

Voor meer informatie of aanmelden bel 0345-524644 of mail info@fysiotherapiecoret.nl

Er kunnen ook theorielessen gegeven worden. Bij genoeg aanmeldingen gaan deze van start., De theorielessen geven een waardevolle aanvulling op de actieve lessen. De onderwerpen hebben betrekking op de zwangerschap en bevalling. Ook komt de periode na de bevalling aan bod, uitgebreid met specifieke kennis op het gebied van de functie en mogelijke functiestoornissen van het bekken en bekkenbodem en het houdings- en bewegingsapparaat.

Samen zwanger

Tevens zal er een partneravond zijn om de rol van de man tijdens de bevalling te verduidelijken. Uiteraard is er voldoende mogelijkheid voor sociale contacten om ervaringen uit te wisselen!

De theorielessen zijn apart te volgen en niet verplicht als je de lessen Zwangerfit volgt. In de actieve lessen mag je altijd instromen, voor de start van de theorielessen zie onze website.

Petra en Nicole hopen je snel te ontmoeten in een van onze lessen en je te begeleiden door een prachtige periode van je leven.